institution
Name: Hong Kong Science Park 'Gift' Design Idea Competition
Location: Hong Kong Science Park
Size: 2500m²
Description:
" Approachable" is the key word of the building where humane factors are considered
A raised podium floor seamlessly extended from ground level creating gentle slopes of lawn where pedestrian can stroll smoothly from street.
An open-air zigzag ramp supported by forest-like columns allow tenants or visitors to climb up easily to the office floors and roof garden.
The exhibition hall at the ground floor under the convex podium could be accessible from all road junctions.
Sustainable low carbon design is considered by devices of solar panels on the canopy of ramp and made use of natural ventilation for energy saving. Rain water from roof and slope landscape could be collected for water supply and ponds while grey water is recycled for irrigation.